lördag 17 juli 2010

Bakfylla

Att jag vaknade utsvulten trots min diet på 2700 kalorier kanske har att göra med gårdagens vitvinssås till den tegelstensreminiscenta laxfilén. Hursomhelst verkar kocken vara resursklok. Tomatsåsen till lunch smakade jästa druvor. Den var god. Billig tomatburk+standardbasilika+vin+socker+lite mjölkprodukt= det som lyfter en ordinär köttbullelunch med bulgur. Alltsom oftast är det hemlagat som gäller här men köttbullar är tydligen för jobbigt att trilla i storkök. Men behöver man köttbullar? Om det nu promt ska serveras färsprodukt, varför inte sno ihop limpa istället?
Jag tillhör inte den ängsliga skara nykonservativa surdegar vilka nära nog anser mögel vara mer hälsosamt än e-tillsatser eftersom naturligt "alltid är bäst". Tja, att bejaka naturen kan ju ha sina fördelar. Varför inte satsa på naturligt urval istället för att betala massa onödig skatt för pacemakers och antibiotika? Skämt åsido, jag är beredd att sjunga halvfabrikatens lov då de har varit en förutsättning för den förvärvsarbetande kvinnans frammarsch i samhället. Men nu när männen förhoppningsvis finns med i bilden kan vi väl åtminstone slippa dras med de eviga harpluttarna? Det inte värt pengarna. Trots trots att det är billigt. Eller snarare, det är inte värt tiden och tid är ju som bekant pengar. Det är inte värt att spilla sin dyrbara tid i livet på någonting så fjärran från hur det ska vara. Med vara menas smaka och kännas. Vi äter alldeles för mycket kött ändå. Satsa på färdig falafel i stället. Gärna Nutanas, otroligt god. Dessutom trillar (gemene)man ändå aldrig falafel hemma. Inte ens till jul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar